P+R parkeren groningen
P+R parkeren groningen
P+R parkeren in Groningen is erg populair. Rondom de stad zijn flink wat moderne P+R terreinen gebouwd waar u gratis kunt parkeren en waar u gratis kunt parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer verder kunt reizen.

Openbaar vervoer naar Groningen centrum

U kunt vanaf de P+R reizen met uw eigen ov-chipkaart op saldo of kiezen voor een P+R kaartje. Deze laatste is vooral voordelig als je met meerdere mensen gaat. De P+R kaart is een parkeerkaart een vervoerbewijs voor maximaal 5 personen. Het P+R kaartje is te koop bij de chauffeur van de Q-link lijnen (alleen pin) of online. Kosten zijn totaal € 6,- voor maximaal 5 personen.

Gratis P+R parkeren

Op alle P+R terreinen kun je gratis parkeren, behalve op P+R Euroborg / P3. Gratis parkeren geldt als je met je OV-chipkaart op saldo reist, of een P+R abonnement hebt.
Bij de betaalautomaat op het P+R terrein voer je je OV-chipkaart in. Vervolgens ontvangt u een gratis uitrijkaart.

De P+R Terreinen rondom Groningen

P+R Zernike Groningen

200 parkeerplekken
Geen officiele P+R locatie, maar toch veel gratis parkeerplekken. Er zijn meerdere parkeerterreinen op en bij de Zernike Campus Groningen. Er zijn gratis toegankelijke en parkeerplaatsen met parkeerpas of in-/uitrijkaart .
Meer informatie P+R Zernike

P+R Meerstad Groningen

400 parkeerplekken
Komt je vanaf de oostkant van Groningen dan is P+R terrein Meerstad de ideale P+R. U kunt hier Gratis parkeren. Vanuit hier met lijn 5 eenvoudig en snel naar IKEA, Media Markt en het centrum van Groningen.
Meer informatie P+R Meerstad

P+R Reitdiep Groningen

300 parkeerplekken
P+R Reitdiep valt eigenlijk gelijk op door de gigantische hoeveelheid zonnecellen. Er zijn dan ook flink wat oplaadpunten voor electrische auto's aanwezig. Het is de kleinste P+R locatie rondom groningen.
Meer informatie P+R Reitdiep

P+R Haren Groningen

825 parkeerplekken
Aan de zuidkant van Groningen bevindt zicht P+R terrein Haren . Een erg grote P+R locatie die vooral populair is onder bezoekers uit het zuiden. Naast P+R Haren ligt inmiddels een tweede parkeerterrein P+R Haren 2. Er is dus eigenlijk altijd wel voldoende capaciteit.
Meer informatie P+R Haren

P+R Hoogkerk Groningen

991 parkeerplekken
De grootste P+R rondom Groningen is P+R terrein Hoogkerk . Deze P+R locatie heeft bijna 1000 parkeerplekken. De P+R locatie ligt naast het van der Valk hotel.
Meer informatie P+R Hoogkerk

P+R Kardinge Groningen

780 parkeerplekken
P+R terrein Kardinge is een van de meest populaire P+R locaties rondom Groningen. Het is gelegen bij het gelijknamig sportcentrum Kardinge en de IJsvereniging Groningen.
Meer informatie P+R Kardinge


Aanbieding: Goedkoop parkeren in Groningen centrum

Nu tijdelijk extra goedkoop parkeren midden in het centrum van Groningen: goedkope aanbieding parkeergarage groningen

Bekijk deze speciale aanbieding
Parkeren Groningen is een site op particulier initatief en niet gelieerd aan de Gemeente Groningen Controleer altijd zelf de parkeertarieven op de parkeerautomaat.
Soms veranderen tarieven. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een mogelijk foutje op de website.